Tisdag 2 juni 2020

Två SM-medaljörer hoppar i Falköping

Linus Herzig från Lerdala tog brons i junior-SM i hoppning tillsammans med Greyson PH. I helgen tävlar han i Falköping, men med andra hästar. Foto: Anna Nyberg.
Linus Herzig från Lerdala tog brons i junior-SM i hoppning tillsammans med Greyson PH. I helgen tävlar han i Falköping, men med andra hästar. Foto: Anna Nyberg.

I slutet av juli tog de medaljer i SM i hoppning. Nu kommer de till Falbygdens Hästsportförening och deltar i helgens hopptävlingar, tillsammans med 200 andra ryttare.

Det handlar om Emma Emanuelsson från Nääs Hästsportförening, nybliven silvermedaljör i senior-SM i hoppning, som är anmäld till Falköping med nio olika hästar, och om Linus Herzig från Lerdala och Hagens Ridsportförening, som tog brons i junior-SM. Han startar med två hästar i Falköping.

300 ekipage

Totalt är 300 ekipage anmälda till de tre tävlingsdagarna under Augustihoppet. Starten sker fredag morgon med 80- och 90 cm-klasser, som följs av en 100 cm-hoppning.

Under lördagen blir det klasser upp till 130 cm, och på söndagen ökar svårighetsgraden ytterligare. Där blir högsta klassen en 140-hoppning, som beräknas starta 15.15 och hålla på i en timme.

Ekipage från ett 50-tal ridklubbar i västra och södra Sverige deltar i tävlingarna, och arrangerande Falbygdens Hästsportförening är väl representerad på tävlingsbanan. Närmare 20 hemmaekipage kommer till start under helgen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet