Söndag 7 juni 2020

U6 Cycle Tour ställs in

Foto: U6
Foto: U6

Årets upplaga av Postnord U6 Cycle Tour i Tidaholm ställs in på grund av coronaviruset. Det skriver arrangören U6 på sin Facebooksida.

– Vi har under en tid jobbat med att hitta andra lösningar för ungdomstävlingen som att senarelägga eller förkorta tävlingen men pandemin är oss alla övermäktig. Vi har försökt hitta alternativ även i ett mindre format än vanligt, men hälsa och säkerhet är alltid högsta prioritet i vårt arbete. Med den information vi får om läget ser vi inte att läget kan garanteras vara tillräckligt förändrat i juli.

Tävlingen skulle ha ägt rum i mitten av juli.

– Det är mycket tråkigt att Postnord U6 Cycle Tour inte kan äga rum som planerat. Vi vet att hundratals ungdomar ser fram emot tävlingen varje år. Behovet att den typen av möten och upplevelser som vi möjliggör är viktiga för unga, och vi förstår den besvikelse som många känner nu när evenemanget ställs in. I beslutet har också beaktan tagits till våra funktionärer inte minst sjukvårdspersonalen, skriver arrangören.

Men redan nu är det klart när tävlingen ska avgöras nästa år. Det blir 12-17 juli.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet