Tisdag 30 november 2021

Vasaloppet körs 2021

Foto: Linus Meyer
Foto: Linus Meyer

Det blir ett Vasalopp även nästa år, men i en annorlunda form. Det blir bara elitåkare i både Vasaloppet och Tjejvasan, och under en period av tre veckor får motionärerna möjlighet att åka den klassiska sträckan.

Elitåkarna gör upp om segern i Tjejvasan lördag 27 februari och Vasaloppet söndag 7 mars som planerat. Alla övriga erbjuds möjlighet att genomföra ”Vasaåket” på plats i Vasaloppsarenan.

– Vasaloppet har i alla tider varit en motor för motion och hälsa. Nu vill vi göra det möjligt för våra Vasaloppsvänner att, på ett anpassat sätt under den pågående pandemin, kunna gå i mål med sin träning. Därför öppnar vi upp vår 90 kilometer långa Vasaloppsarena mellan Sälen och Mora som en anläggning där vi inför en mängd säkerhetsåtgärder och erbjuder alla att komma hit och åka Vasaåket, säger Johan Eriksson, tillförordnad vd på Vasaloppet, i ett pressmeddelande.

Alla som vill kan boka en startplats till Vasaåket som kan genomföras valfri dag från fredag 12 februari till och med söndag 7 mars. Det finns fyra distanser att välja mellan: 10, 30, 45 och 90 kilometer.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet